Даниил Медведев отстъпи на Яник Синер във финала на Australian Open.

...
Даниил Медведев отстъпи на Яник Синер във финала на Australian Open.
Коментари Харесай

Медведев: По-добре да загубя тук, отколкото по-рано в турнира

Даниил Медведев отстъпи на Яник Синер във финала на Australian Open. Въпреки че за него това бе второ проваляне в Мелбърн, откакто е водил с 2:0 сета в мача за купата и общо трето в разногласието за трофея на първия за годината шампионат от Големия шлем, той одобри загубата много зряло.  Руснакът призна, че с оглед целия шампионат и играта му във втората половина на днешния мач, италианецът е изцяло заслуженият първенец в Мелбърн.

" Първо желая да поздравя Яник. Днес ти още веднъж сподели за какво заслужаваш тази купа. Бори се до дъно и подвигна равнището на играта си. Ти и екипът ти вършите невероятна работа, а това няма да е последната ти купа от Шлема. Наистина не зная какво повече да кажа. Ще се забележим идната година, благодаря. Надяваме се идващия път да те победя и да се показва по-добре, само че ти през днешния ден си заслужи този трофей.

Благодаря на екипа си, който ме поддържаше непрекъснато. Вероятно околните ми вкъщи към този момент са изключили тв приемника, само че въпреки всичко желая да им обещая, че идващия път ще работя повече и ще печеля.

Боли да загубиш финала, само че по-добре да изгубя тук, в сравнение с по-рано в шампионата. Все отново би трябвало да работя повече, горделив съм от себе си ", приключи Медведев.
 Кралят на обратите от 0:2 сета опита от личното си лекарство, Яник Синер е новият първенец на Australian Open
Кралят на обратите от 0:2 сета опита от личното си лекарство, Яник Синер е новият първенец на Australian Open

Италианецът с първа купа от Големия шлем

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР